therapeuten

gekwalificeerd

 

betrokken

 

aandacht voor jou

 

De therapeuten van RAAM Psychotherapie zijn allemaal opgeleid tot psychiater of psychotherapeut. We zijn begonnen met RAAM Psychotherapie omdat we de meerwaarde zien van langdurige en intensieve behandeling in groepsverband. Onze wens was om hier een uniek aanbod voor te ontwikkelen. Kenmerkend voor onze aanpak is de focus op verandering en een diepe betrokkenheid van ieder van ons bij onze patiënten.

peronik amons

psychotherapeut

Over Peronik
Wat doe ik?

Ik ben gespecialiseerd in het geven van psychotherapie individueel en in groepen. Ik werk vanuit verschillende referentiekaders zoals schematherapie, cliëntgerichte psychotherapie en psychodynamische psychotherapie.

Mijn werkdagen zijn maandag t/m donderdag.

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van
 • Persoonlijkheidsproblematiek zoals Borderline en Narcistische persoonlijkheidsstoornis, daarnaast ook vermijdende, afhankelijke en dwangmatige persoonlijkheidsstoornissen.
 • ADHD
 • Stemmingsklachten (depressiviteit en gecompliceerde rouw)
 • Angstklachten (paniekklachten of sociale angst)
 • Existentiële problemen (zoals angst voor de dood, het leven als zinloos ervaren en/of angst hebben om verkeerde keuzes te maken in het leven, een gevoel van eenzaamheid / niet verbondenheid ervaren met anderen.)
Supervisie en leertherapie
 • Ik geef supervisie en leertherapie aan mensen in opleiding tot psychotherapeut, GZ of klinisch psycholoog, psychiater of schematherapeut. Supervisie en leertherapie is echter ook mogelijk buiten een opleidingskader.
 • Ik ben geregistreerd supervisor bij de vereniging van schematherapie VSt en de internationale vereniging voor schematherapie ISST en de NVP
 • Als leertherapeut ben ik opgenomen in het register van de NVP
CV

Peronik Amons studeerde psychologie in Utrecht en Leiden. Hij deed onderzoek naar seizoensgebonden stemmingsklachten bij volwassenen met ADHD. Hij volgde de opleiding tot psychotherapeut bij de RINO in Utrecht. Bij PsyQ werkte hij jarenlang op de afdeling Stemmingsstoornissen en het Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek. Hier heeft hij zijn voorliefde ontwikkeld voor groepstherapie en voor het behandelen van patiënten met langdurige en complexe problematiek. Hij was vier jaar coördinator van de schemagerichte dagbehandeling (‘de deeltijd’). Peronik is naast behandelaar ook werkzaam als supervisor en als leertherapeut.

wat kenmerkt jou als behandelaar?

‘Ik streef ernaar om zonder oordelen, vanuit empathie en echtheid contact aan te gaan. Ik zie graag iemand hoe hij/zij is, niet zoals hij/zij wil zijn. Daar stel ik tegenover dat ik zelf ook laat zien wie ik ben. Ik bied echt een persoonlijke relatie aan. Een stevige band met mijn patiënten als fundament vind ik belangrijk. Ik ben betrokken en empathisch. Tegelijk ben ik heel eerlijk, energiek en durf ik dingen te doen die onorthodox zijn.’

wat wil jij bereiken als behandelaar?

‘Ik vind het belangrijk dat mensen meer inzicht in zichzelf krijgen. “Ken uzelve” is een motto dat ik graag van stal haal. Als je inzicht hebt in je eigen competenties en tekortkomingen dan kun je ook beter omgaan met teleurstellingen en tegenslagen.’

hoe ga je daarbij te werk?

‘In deze praktijk nemen we de tijd voor onze patiënten. Dat is fijn. Daardoor ben ik niet alleen bezig met het verlichten van klachten, maar is er ook tijd voor de onderliggende oorzaken en dynamiek. Die tijd benut ik door kennis uit meerdere therapeutische stromingen toe te passen.’

Waar geniet je het meest van in jouw contact met de patiënt?

‘Ik zie een doorbraak soms voor mijn ogen gebeuren. Dat iemand ineens voelt dat hij of zij er mag zijn zoals hij/zij is. Dat vind ik geweldig.’ 

marije de kruiff

psychotherapeut en psychiater

Over Marije
Wat doe ik?

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, stemmings- en traumagerelateerde klachten en in groepstherapie.

Supervisie en leertherapie
 • Ik ben supervisor en leertherapeut voor mensen in opleiding tot psychiater of psychotherapeut. Supervisie en leertherapie is echter ook mogelijk buiten een opleidingskader.
 • Ik ben geregisseerd supervisor bij de NVP en de Vereniging IPT Nederland.
 • Als leertherapeut ben ik opgenomen in het register van de NVP en de NVGP
CV

Marije de Kruiff studeerde geneeskunde in Leiden. Na haar artsexamen in 1995 werkte ze anderhalf jaar in Engeland in de interne geneeskunde en psychiatrie.

Van 1997 tot 2002 deed ze de opleiding tot psychiater in Den Haag/Leiden.

Daarna heeft ze gewerkt bij Parnassia en vanaf 2006 bij PsyQ ,op verschillende afdelingen op het gebied van stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. Intussen deed ze ook de opleiding tot groepspsychotherapeut.

Werktijden bij RAAM Psychotherapie: dinsdagmiddag/-avond en woensdag.

Professionele gegevens
Beroepsregistratie
 • BIG-nummer psychiater: 69044437501
 • BIG-nummer psychotherapeut: 39044437516
 • Specialistisch groepspsychotherapeut en leertherapeut NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie)
 • IPT (interpersoonlijke psychotherapie)-therapeut en -supervisor
 • Registratie kwaliteitsregister NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie)
 • Leertherapeut en supervisor NVP

wat typeert jou als therapeut?

‘Mensen vinden dat ik respectvol ben, echt geïnteresseerd, dat ik goed luister. Verder vind ik het belangrijk om patiënten empowerment te geven. Tegelijk zal ik je ook uitnodigen om lastige emoties niet uit de weg te gaan.

Wat moeten patiënten weten als ze bij jou in behandeling komen?

‘Het is belangrijk dat de verandering uit jezelf komt en dat je bereid bent je binnenwereld te laten zien. Dat kan lastig en eng voelen, en soms heeft dat tijd nodig. Ik probeer in therapie een veilige omgeving te creëren waar je kunt leren en veranderen.

En geldt hetzelfde in een groep?

‘Ja. Je bent als groepslid altijd bezig met wat het met jou doet, wat jij ervaart, want dát is het materiaal waar we mee werken. Ook als je naar een groepsgenoot luistert, voel je daar iets bij, en leer je iets over jezelf. En wij bewaken dat het groepsproces helend en helpend is.’

Wanneer ga jij zelf tevreden naar huis?

‘Wat mij blij maakt, is als we in een gesprek samen iets ontdekken. Als de patiënt meer begint te voelen, op nieuwe inzichten komt, op andere taal of associaties. Dat wijst op echte verandering. Dan heb ik iets zinvols betekend, dat geeft me energie. Net als in een groepstherapie: daar zie je ook dat het mensen kracht geeft om iets voor elkaar te betekenen.’

rosa peek

psychiater

Over Rosa
CV

Rosa Peek is opgeleid tot arts in Maastricht. Haar specialisatie tot psychiater volgde ze in Den Haag. Vanaf 2011 werkt ze als psychiater. Heeft gewerkt als poliklinisch psychiater voor een afdeling stemmingsstoornissen, chronobiologie en vrouwenproblematiek. Daarna bij het Expertisecentrum autisme Haaglanden. Vanaf 2018 werkzaam als vrijgevestigd psychiater. Rosa is twee dagen per week verbonden aan RAAM Psychotherapie. Naast de diagnostiek en farmacotherapeutische behandelingen is zij zich ook meer gaan bekwamen in psychotherapie zowel individueel als in een groep. Ze maakt gebruik van schematherapie, cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie, dialectische gedragstherapie en mindfulness bij autisme. Rosa is getrouwd en moeder van 3 kinderen.

PROFESSIONELE GEGEVENS
Beroepsregistratie
 • BIG-nummer 29061448001 (psychiater en psychotherapeut sinds 2011)

Wat voor therapeut ben jij?

‘Ik zie mezelf primair als arts. Psychotherapie doe ik ook, maar ik ben iemand die ook gelooft in farmacotherapie, een behandeling met medicijnen dus, en ik geloof sterk in biologische oorzaken van problemen.
Als therapeut ben ik gedreven, toegankelijk, betrokken, nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in jou als mens. Ik ben ook praktisch, doelgericht, efficiënt. Ik houd van aanpakken en kunnen denken buiten de gebaande paden.
Samen met jou wil ik begrijpen waarom je vastloopt in het leven. Daarbij ben ik niet alleen gericht op de psychiatrische symptomen zelf maar ook op de context waarin deze optreden, jouw ontwikkeling, leefstijl en omgeving, eventuele lichamelijke klachten, familiare belasting en kwetsbaarheden, gedragspatronen en voorgeschiedenis. In samenspraak maken we afspraken voor een behandeling op maat. Naar patiënten ben ik heel open en duidelijk, en ik ga ver in mijn betrokkenheid.

Hoe uit zich jouw betrokkenheid?

‘Ik doe soms veel meer dan van me verwacht mag worden. Bijvoorbeeld de gemeente bellen om een praktisch probleem voor iemand op te lossen. Ik heb veel voor mensen over. Dat vind ik erbij horen. Want ik wil iemand echt begrijpen én ik wil een kader bouwen zodat iemand beter functioneert.
Daarbij is mijn uitgangspunt dat er meer mogelijk is. Patiënten hebben, zeker als ze eenmaal een bepaald labeltje hebben, al vaak gehoord: ‘leer er maar mee leven’. Maar ook als iets niet te genezen is, wil ik graag kijken wat iemand nodig heeft om optimaal te functioneren. Ik wil mensen weer laten geloven in zichzelf. Soms waarschuw ik trouwens vooraf. Dan zeg ik dat ik nogal veeleisend ben, maar ook waarom: omdat ik het iemand zo gun.’

En wanneer ben je tevreden?

‘Elke dag ga ik voldaan naar huis. Niemand is standaard, het is puzzelen en maatwerk, dat maakt het leuk. Je krijgt een inkijkje in iemands leven. Je ziet mensen op hun kwetsbaarst, en ze geven jou het vertrouwen dat je met ze mee mag lopen. Het gebeurt wel een paar keer per dag dat ik iemand echt raak. Dat iemand met mijn hulp weer perspectief gaat zien, een doel heeft, zich gezien weet, daar draait het om.’

remco aalbers

psychiater

Over Remco
Wat doe ik?

Psychotherapie heeft mijn grote interesse. Het fijne aan het voeren van een vrijgevestigde praktijk vind ik dat ik een integrale behandeling kan leveren, en een behandeling waarin ik zelf de regie voer. Dat geldt voor zowel diagnostiek, indicatiestelling, het gesprek met de patiënt over behandeling als de psychofarmacotherapie, somatische aspecten en de psychotherapie.

Mijn werkdagen zijn maandag t/m vrijdag.

CV

Remco Aalbers studeerde geneeskunde in Leiden. Na zijn studie werkte hij als arts-onderzoeker, keuringsarts en aios chirurgie en psychiatrie en volgde de opleiding tot psychiater bij Parnassia in Den Haag. Tijdens zijn opleiding werkte hij op de acute opnameafdeling en bij de crisisdienst van Parnassia en bij PsyQ (poliklinische afdelingen voor ADHD, Angststoornissen en Persoonlijkheidsstoornissen en op de Depressiekliniek). Na zijn opleiding werkte hij kortdurend bij het Parnassia Ambulant Centrum Ouderen, en vervolgens zo’n negen jaar bij het Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek van PsyQ. Naast zijn medische specialisatie is hij ook opgeleid tot specialistisch groepstherapeut bij de NVGP, tot AFT-therapeut en tot schematherapeut.

PROFESSIONELE GEGEVENS
Beroepsregistratie

Wat vind jij belangrijk als therapeut?

‘Dat mensen zichzelf leren begrijpen en het gevoel hebben dat ze begrepen worden. Dat ze van zichzelf kunnen houden en leren om het veilig te maken voor zichzelf en in hun relaties. Maar ook dat hun klachten afnemen en dat ze keuzes durven maken die ze eerder misschien niet durfden te maken.’

Welke patiënten help jij graag?

‘Ik schrik niet snel ergens van. Het is niet erg als het zwaar of ingewikkeld is, daar geniet ik juist van. Als het nodig is dan vind ik het prima om eerst een half jaar ‘de puinhopen’ op te ruimen voor we ergens komen. Ik ben er voor de lange termijn.’ 

Wat kenmerkt jou?

‘Dat ik graag mijn tanden ergens in zet. Dat ik open en empathisch ben, en dat ik de relatie goed onderhoud. Ooit was ik bezig om chirurg te worden, maar ik merkte dat ik liever op de rand van het bed zat om met de patiënt te praten dan dat ik aan diegene kluste. In therapeutisch werk heb ik geen moeite om scherp te zijn. Ik verdraag lastige problematiek en kom terug op dingen, ook als die pijnlijk of moeilijk zijn. Daarbij laat ik indien passend ook mijn eigen tekortkomingen zien.’

Wanneer ga je tevreden naar huis?

‘Na een groepssessie. Elke keer weer.’

Christian Bouwkamp

GZ-psycholoog

Over Christiaan
CV

Christian Bouwkamp werkt sinds 2008 in de GGZ. In het Erasmus MC in Rotterdam was hij wetenschappelijk onderzoeker op de afdelingen Psychiatrie en Klinische Genetica. Zijn onderzoek betrof onder andere de moleculair-erfelijke oorzaken en de mechanismen van familiaire ernstige psychische en neurologische stoornissen. In 2016 is hij hierop gepromoveerd. Zijn onderzoek combineerde hij met de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (Gz-psycholoog), die hij in 2019 afrondde. 

Sindsdien heeft hij zich toegelegd op het psychodiagnostisch onderzoek en de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. In 2021 begon hij aan de opleiding tot Klinisch Psycholoog / psychotherapeut.

Binnen RAAM Psychotherapie geeft Christian vanaf april 2022 op dinsdagavonden een psychodynamische groepstherapie samen met Marije de Kruiff.  

PROFESSIONELE GEGEVENS
Registraties
 • BIG-registratie GZ-psycholoog
 • FGzPt-registratie GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog / psychotherapeut

Wie heb je graag tegenover je?

‘Mijn grootste kracht ligt bij mensen bij wie de patronen hardnekkig zijn. Mensen die zich op veel gebieden in hun leven niet zo goed voelen en zichzelf vaak tegenkomen, ook al hebben ze misschien ‘gewoon’ een relatie, kinderen, een baan. Vaak ligt daar een persoonlijkheidsprobleem of een psychotrauma aan ten grondslag.’

Hoe kun je hen helpen?

‘Het begint met bewustwording. Dat is echt een belangrijk deel van de therapie. Je kan niet veranderen wat je niet doorziet, zeg ik weleens. Mensen die hier terechtkomen willen graag veranderen, maar weten niet hoe. Dat is goed, want er zit al een bepaalde kracht. Ik help ze die kracht te benutten.’

Hoe doe je dat?

‘Ik doe alleen groepsbehandelingen. Dat is een heel waardevolle vorm van behandeling, ook al merk je dat patiënten er in het begin vaak niet om staan te springen. In een groep worden patronen snel zichtbaar, de groepsleden helpen elkaar echt verder.’

Hoe omschrijf je jezelf?

‘Ik ben betrokken en warm, maar behoud de nodige afstand om te kunnen blijven reflecteren.’